Direct naar hoofdmenu / zoekveld

WeekFlits 49

 
 
 

WeekFlits! voor de gemeenteraad van Zeist

 
Nr: 2010
voor week 49
De WeekFlits! bevat informatie bestemd voor de gemeenteraad van Zeist, afkomstig van de raadsgriffie
 
 
Raadsgriffie:
030-6987587
 
Activiteiten-kalender week 49
- Dinsdag 7 december
19.30 Ronde Tafel, klik hier voor de agenda
20.30 Raad, klik hier voor de agenda
 
- Donderdag 9 december
19.00 Training interactief werken, avond 2
 
Klik hier voor meer activiteiten
Mededelingen van de griffie
Ronde Tafel 7 december 2010 
Op 7 december a.s. is er een Ronde Tafel gepland over het Regionaal risicoprofiel. Dit onderwerp is abusievelijk bij de commissie Ruimte ondergebracht. In overleg met het Presidium wordt dit onderwerp door de commissie Bestuur behandeld. Mevr. Bottema zal de Ronde Tafel voorzitten. Tijd en plaats zijn ongewijzigd. 
 
Proces structuurvisie 
Door de fractie van D66 is het voorstel gedaan om voor de structuurvisie een tussenstap (genoemd dialoog) in te bouwen in de vorm van een extra bijeenkomst tussen raad en insprekers. Dat voorstel is voorgelegd aan de fractievoorzitters en hieruit blijkt dat een meerderheid dit initiatief steunt. Hoe een dergelijke bijeenkomst er uit gaat zien en wie er aan deel zullen nemen moet nog nader worden bepaald. Om dit af te stemmen worden de fractievoorzitters (met of zonder woordvoerder Ruimte) uitgenodigd voor een overleg op dinsdag 14 december a.s. van 19.30 tot 20.30 uur in kamer 4. Dit overleg zal worden voorgezeten door de burgemeester.
Doel van de bijeenkomst is om met elkaar te bepalen wat de gewenste opbrenst is van de dialoog en hoe deze er uit zal zien. Tevens zal gesproken worden over het vervolgproces van de structuurvisie.
 
Proces bezuinigingen 
Tijdens de bijeenkomst over de interactieve aanpak van de bezuinigingen is gevraagd om een bijeenkomst met het college, om te spreken over de kaderstelling (ter vervanging van de Ronde Tafel). Deze bijeenkomst staat ook gepland op 14 december, en wel vanaf 20.30 uur. U zult vooraf de door het college vastgestelde concept-kaders ontvangen. Het college zal op 7 december hier een besluit over nemen, waarna u deze zo snel mogelijk zult ontvangen.
 
Geachte fractievoorzitters,
 
In verband met de verkiezingen voor Provinciale Staten 2 maart a.s. is de volgende vraag gesteld. Hebben de politieke partijen de behoefte om net als bij de gemeenteraad verkiezingen gezamenlijk de verkiezingsborden te plakken op de gemeentewerf? Er wordt gedacht om de plaksessie te houden op zaterdag 22 of 29 januari 2011.
Graag aangeven of uw politieke partij belangstelling hiervoor heeft. Het verzoek is om dit uiterlijk 20 december a.s. via [email protected] aan te geven.
 
Met vriendelijke groet,
Roland Beenen
 
Dinsdag a.s. treft u in de postbakjes een nieuwe lijst van ingekomen post aan. De lijst is aangevuld met o.a. een verzoek tot interpellatie van het CDA over de te organiseren dialoog over de structuurvisie. 
Publicaties en uitnodigingen
-         Presentatie 2 december 2010 omgevingsrecht
      -         Presentatie 2 december 2010 vergunningvrij bouwen
-         Aanbiedingsbrief bij en rapportage over de luchtkwaliteit in Zeist
-         Provincie Actueel
-         Ondernemend Zeist heeft een eigen website
-         VNG weekbericht
-         Zeister Magazine van 1 december
 
 
 
 
 
 
 

Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken