Direct naar hoofdmenu / zoekveld

WeekFlits 51

 
 
 
 
 

WeekFlits! voor de gemeenteraad van Zeist

 
Nr: 2010
voor week 51
De Nieuwsflits bevat informatie bestemd voor de gemeenteraad van Zeist, afkomstig van de raadsgriffie
 
 
Raadsgriffie:
030-6987587
 
Activiteiten-kalender week 51
Vakantie
 
Klik hier voor meer activiteiten in 2011
Mededelingen van de griffie
Aanpassing raadsvergoeding
Door middel van publicatie in Staatscourant 2010-197871 zijn de raadsvergoedingen 2011 bekend gemaakt. De raadsvergoeding wordt verhoogd met 2%, de onkostenvergoeding met 1,6%. De verhoging gaat in per 1 januari 2011. Klik hier voor de circulaire.
 
Aantekening Griffie bij het rapport van de Inspectie Werk en Inkomen
"Maatwerk in Meervoudigheid"
 
Bij de ingekomen stukken van januari treft u aan het rapport van de Inspectie Werk en Inkomen "Maatwerk bij Meervoudigheid". Hieronder enkele korte opmerkingen bij dit rapport ( klik hier)
 
Omvang problematiek. 40% op een bestand van 900.000 cliënten van sociale diensten heeft te maken met meervoudige problemen, die belemmerend werken voor terugkeer naar de arbeidsmarkt. Het gaat daarbij om problemen als lage opleiding, psychische of medische problemen. Deze leiden dan weer tot psychosociale problemen. Dit is de belangrijkste belemmering voor de overgang naar werk.
 
Gecoördineerde hulp- en dienstverlening. Meervoudige problematiek vraagt vaak om gespecialiseerde hulpverlening en/of dienstverlening. Afstemming van die hulp- en dienstverlening op de individuele cliënten is een probleem. Bovendien vragen cliënten met meervoudige problemen veel tijd van de case-manager en werkcoach. Mede om deze reden is het UWV van mening dat het niet tot de opdracht van het UWV behoort om de samenwerking te zoeken met partners op aanpalende terreinen, zoals onderwijs, (jeugd)zorg en maatschappelijke ondersteuning.
 
Meetbaarheid van de effecten van hulp- en dienstverlening. Wanneer wel meer aandacht aan cliënten met meervoudige problemen kan worden besteed, is vaak de opbrengst niet transparant, omdat ze niet altijd gericht zijn op uitstroom naar werk, maar op het vergroten van de zelfredzaamheid, het voorkomen van overlast of escalatie van de problematiek. De IWI acht het in het kader van een goede afweging tussen kosten en opbrengsten noodzakelijk, dat de samenwerkingspartners initiatieven nemen om de effecten inzichtelijk te maken.
 
Conclusie. Het IWI-rapport maakt duidelijk hoe dicht de uitvoering van de sociale wetten Wwb, Wajong, WSW en ook de Wmo bij elkaar liggen.
Als ook in Zeist 40% van de cliënten te maken heeft met meervoudige problemen, is dat een aandachtspunt bij de kaderstelling voor de RSD.
 
Ook in 2011 gaat de Rekenkamercommissie onderzoek verrichten naar de doeltreffendheid, doel­matig­heid en rechtmatigheid van het beleid en uitvoering door de gemeente Zeist.  Hierbij wil de Rekenkamercommissie u uitnodigen om onder­zoeks­onderwerpen aan te dragen. De Rekenkamer­commissie zal alle aangedragen onderzoeks­onder­werpen bekijken en zal tijdens haar vergadering in januari 2011 spreken over de onderzoeks­onderwerpen voor 2011. De Rekenkamercommissie heeft een beperkte onderzoekscapa­citeit, zij kan dan ook niet alle aangedragen onderzoeks­onderwerpen uitvoeren. Waar nodig zal zij de onderzoeks­onderwerpen ook op haar groslijst plaatsen. Het is voor de Rekenkamercommissie niet mogelijk om persoonlijk te reageren op alle verzoeken, wij vragen uw begrip hiervoor.
 
U kunt uw idee doorgeven aan Brenda Bouwhuis-Willems (adviseur van de Rekenkamercommissie)  via e-mail op [email protected] of telefonisch op 030-6987531.
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens de Rekenkamercommissie
 
W.H. Bak
Voorzitter
 
 
Vacature plaatsvervangend AB lid BRU
Naar aanleiding van het vertrek van Sam van der Meij als raadslid is er een vacature voor een plaatsvervangend AB lid van het BRU. Kandidaten kunnen zich via de griffie aanmelden. Bedoeling is dat de raad op 25 januari a.s. een besluit neemt over de benoeming. Het verzoek is dat kandidaten zich uiterlijk 11 januari a.s. zich aanmelden. Een raadsvoorstel hierover kunt u dan op 18 januari a.s. in uw postbakjes verwachten en in het fractieoverleg bespreken.
 
Publicaties en uitnodigingen
-         De Clomp vernieuwt
 
-         Provincie Actueel
 
-         Prikkel (Austerlitz' Belang)
 
-         VNG Weekbericht
 
      -         Nieuwsbrief Samen voor Zeist
 
      -         Advertentie Wijkgericht Werken
 
      -         Beantwoording van vragen van D66 over bezuinigingen Defensie (10VRAAG057)
     
-        Beantwoording van vragen van D66 over een boomgaard in de gemeente ( 10VRAAG058)
 
- Beantwoording van vragen van D66 over de financiële impuls van het ministerie i.v.m. vliegbasis Soesterberg (10VRAAG059)
 
 
 
 
 
 
 

Uitgelicht

Gemeente Zeist


Zoeken