Op woensdag 12 april vindt er onderhoud plaats aan de website. De website kan daarom minder goed bereikbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

Meer groen in en rondom de speelplaatsen

Geplaatst op dinsdag 28 maart 2023

Wij gaan de komende drie jaar aan de slag met het vergroenen van speelplaatsen. Dit om de verscheidenheid aan dieren en planten te verbeteren. En zodat de openbare ruimte in onze gemeente beter bestand is tegen extreme hitte of hevige regenval. Wij ontvingen hiervoor subsidie van de provincie Gelderland.

Biodiversiteit versterken

Voor het Biodiversiteitsplan Zaltbommel verkennen we momenteel hoe we de biodiversiteit in onze gemeente kunnen versterken. Dus hoe zorgen we voor een leefomgeving met meer verschillende planten en dieren. Daarnaast willen we de komende jaren steviger inzetten op een openbare ruimte die beter bestand is tegen hittestress en wateroverlast. Een omgeving met minder tegels en extra groen zorgt namelijk voor verkoeling op warme dagen en vermindert wateroverlast bij hevige regenval.

Groene speelplaatsen

Onze gemeente telt ongeveer 72 speelplaatsen. Het plan is om deze op te knappen en groener te maken. Een groene speelplek is gezond en nodigt uit tot avontuurlijk spelen en verblijven. Tegelijkertijd krijgen planten en dieren door de aanleg van een heg, een bloemrijk grasveld of bomen een extra ruimte om te leven. We nemen de directe omgeving van de speelplaatsen mee. Zo versterken we de groene gebieden in de gehele gemeente.

Plan opstellen

Na de zomer gaat de gemeente met een ecoloog en ontwerper langs de verschillende kernen om te kijken welke speelplaatsen we kunnen vergroenen. Voor de aangewezen speelplaatsen stellen we samen met buurtbewoners en nabijgelegen scholen een plan op.  We streven ernaar dat we aan het einde van dit jaar de eerste bomen kunnen planten. Voor de speelplaats in de Neswaarden ligt er al een uitgewerkt plan. Daar gaan dit najaar de eerste bomen de grond in.

Meer informatie?

Voor meer informatie neem contact op via telefoonnummer 14 0418 of mail naar [email protected].

?>