Op woensdag 12 april vindt er onderhoud plaats aan de website. De website kan daarom minder goed bereikbaar zijn. Excuses voor het ongemak.

"Belangrijk werk. Ook voor u"

Geplaatst op maandag 3 april 2023

Column burgemeester Van Maaren.

"De verkiezingen zijn achter de rug. De stemmen zijn geteld en herteld. Zaltbommel is trotse eigenaar van drie verkozen inwoners in de Provinciale Staten van Gelderland en één in het Waterschap Rivierenland. Betrokken inwoners van onze gemeente die een flink deel van hun tijd geven aan algemeen belang. Langs deze weg wil ik Elke Smulders, Corstiaan van Alphen en Koos de Looff feliciteren met hun zetel in de Provinciale Staten en Frits van der Schans als lid van het algemeen bestuur van het Waterschap. Onze gemeenteraad is een goede kweekvijver voor politiek talent. Drie van hen zijn begonnen met hun maatschappelijke functies als lid van de gemeenteraad van Zaltbommel.

In politiek en bestuur, van lokaal tot landelijk, werken betrokken mensen. Mensen zoals u en ik die op belangrijke plekken onze stemmen laten horen. Zij staan voor ons op, op plekken waar besluiten genomen moeten worden. Dat is belangrijk en soms ook moeilijk werk. In onze democratie hebben we afgesproken dat we met elkaar van gedachte wisselen, dat we het over zaken oneens kunnen zijn en dat we er tóch samen uit willen komen. Soms zijn dat besluiten die u, als individu, niet leuk vindt.

Al onze politieke ambtsdragers en bestuurders verdienen respect voor hun belangrijke werk. In plaats daarvan zien we steeds vaker dat zij getreiterd worden, boze reacties ontvangen en soms zelfs bedreigd worden. Ik kan en wil daar niet aan wennen.

Het is fijn om als gemeente goede verbinding te hebben met de andere overheden. Met vier betrokken inwoners van Zaltbommel zijn de Provincie en het waterschap dichtbij. Als u hen aanspreekt of benadert via mail of via sociale media, doe dat dan met respect voor wie ze zijn en wat ze doen. Want ze doen belangrijk werk. Belangrijk werk in het nut van het algemeen. Ook voor u."

Met een hartelijke groet,
P.C. (Pieter) van Maaren
burgemeester Zaltbommel

?>