Nieuws

De gemeenteraad van Zeist heeft voor de zomer besloten dat ook de gemeente Zeist een bijdrage wil leveren aan het op grote schaal opwekken van duurzame energie.

Lees verder over de bijeenkomst

Uit cliëntonderzoek blijkt dat inwoners over het algemeen positief zijn over de hulp die de gemeente levert via het zogeheten Sociaal Team. Naast positieve geluiden geeft het onderzoek ook aanknopingspunten voor verbetering van de dienstverlening.

Lees verder over het cliëntonderzoek

De gemeente Zeist zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt het gemeentehuis van 25 november t/m 10 december oranje.

Lees verder over orange the world

Wegwerkzaamheden Griftlaan

woensdag 20 november 2019

Vanaf maandag 25 november werken we aan de Griftlaan. Het gedeelte tussen de Weteringlaan en Kroostweg/Brinkweg is voor een periode van 2 weken afgesloten voor verkeer. Fietsers en auto’s worden omgeleid.

Lees verder over wegwerkzaamheden griftlaan

De gemeenteraad van Zeist stelde dinsdag 12 november de begroting voor 2020 unaniem en zonder aanpassingen vast. Ondanks de krappe financiële tijden voor gemeenten weet Zeist een sluitende begroting te presenteren en tegelijkertijd structureel 2,8 miljoen euro vrij te maken voor investeringen.

Lees verder over de begroting voor 2020

Mensen met een laag inkomen, kunnen mogelijk gebruik maken van de Collectieve Aanvullende Zorgverzekering (CAZ) die de gemeente Zeist aanbiedt. De premie is lager dan normaal, omdat de gemeente een deel meebetaalt.

Lees verder over de collectieve aanvullende zorgverzekering

Op 12 november stelde de Raad de Begroting voor 2020 vast. Ook het Retailperspectief voor het centrum van Zeist en de Maaltijd van Zeist zijn vastgesteld.

Lees verder over de begroting en het retailperspectief

Op 14 november begonnen de graafwerkzaamheden voor het plaatsen van een kelder voor het crematorium op de gemeentelijke begraafplaats in Zeist.

Lees verder over de werkzaamheden van de begraafplaats

Op woensdag 13 november reikt burgemeester Koos Janssen een Koninklijke Onderscheiding, Officier in de Orde van Oranje Nassau, uit aan de heer prof. dr. J.J. Lammers uit Bosch en Duin.

Lees verder over de Koninklijke Onderscheiding

Nijenheim verbeteren we samen

maandag 11 november 2019

Samen willen we Nijenheim veiliger, prettiger, leuker en groener maken. We zijn gestart in het groene gebied rondom de flats, maar we willen ook aan de slag met de parkeerplaatsen en de ruimte er om heen.

Lees verder over het samen verbeteren van Nijenheim