Nieuws

Werken aan leefbaar, bereikbaar en veilig Den Dolder

Een verkeersveilig, bereikbaar en leefbaar Den Dolder: dat is waar de gemeenteraad en het college graag samen met u aan werken. Om de veiligheid op de spoorwegovergang in Den Dolder te verbeteren, heeft de raad op 8 oktober besloten de overgang af te sluiten voor autoverkeer. De overgang blijft open voor fietsers en wandelaars. Afsluiting van de overgang gebeurt nádat er een nieuwe route via de N238 is gerealiseerd, zodat auto’s zich relatief snel tussen Den Dolder noord en zuid kunnen verplaatsen.

Binnenkort starten we met de activiteiten om het  raadsbesluit uit te voeren. Duidelijk is dat het gaat om een ingewikkeld project: we hebben nog niet op alle vragen een antwoord. Er zijn partners waar we van afhankelijk zijn. En we hebben te maken met ontwikkelingen die van invloed zijn, zoals:

  • de woningbouw op de Willem Arntz Hoeve,
  • de snelfietsroute en
  • de komst van de politieacademie op het Almataterrein.

4 deelprojecten

De gemeente deelt het totale project op in 4 deelprojecten:

  1. de aansluiting Pleineslaan op de N238,
  2. een nieuwe route voor auto’s tussen het centrum en de N238,
  3. verkeersafwikkeling van bestemmingsverkeer aan de noord- en zuidkant van de spoorwegovergang en
  4. het afsluiten van de spoorwegovergang voor autoverkeer, en aanpassen voor fietsers en wandelaars.

De gemeente wil bewoners en andere belanghebbenden betrekken bij de uitwerking van de plannen.

Bij het tweede deelproject, de nieuwe route voor auto’s tussen het centrum en de N238, is het uitgangspunt dat die nieuwe route gaat lopen via de Andreas Foxlaan, die wordt doorgetrokken naar de N238. Maar de gemeente gaat ook nog alternatieve routes bekijken, ten noorden en ten zuiden van de Andreas Foxlaan.

Planning

In het najaar van 2020 wil de gemeente duidelijk hebben welke maatregelen er worden getroffen in het centrum, hoe het verkeer afgewikkeld gaat worden en hoe de nieuwe route tussen het centrum en de N238 gaat lopen. Daar hoort ook een planning voor de uitvoering van het hele project bij. De verwachting is dat het nog minimaal tot 2023 duurt voor we de laatste stap in de uitvoering kunnen zetten.

Webpagina en e-mailnieuwsbrief

Op de webpagina 'verkeersveiligheidsonderzoek Den Dolder' staat de actuele stand van zaken over het project. U kunt zich ook abonneren op een e-mailnieuwsbrief over dit project (de nieuwsbrief heet ‘Nieuwe verbinding Den Dolder’). Daarnaast houden we u via de lokale media of bewonersbijeenkomsten op de hoogte.