Centrum voor Jeugd en Gezin

Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugdwet ingegaan en is de gemeente voortaan verantwoordelijk voor alle jeugdhulp. De gemeente grijpt deze verandering aan om anders te gaan werken. We willen ervoor zorgen dat ouders en jeugdigen, die vragen of problemen hebben, gemakkelijk bij een deskundig persoon terecht kunnen. In de gemeente Heeze-Leende kunt u hiervoor bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) terecht.

Het uitgangspunt bij de hulpverlening is om meer gebruik te maken van de eigen kracht, talenten en mogelijkheden van de ouders. Zij nemen zo veel mogelijk eigen verantwoordelijkheid en houden regie over de hulpverlening. Op eigen kracht, of met hulp van vrienden, familie of buren. En als het nodig is, is er natuurlijk professionele hulp.

Vragen over ontwikkeling, opvoeden en opgroeien?

Soms vindt u het antwoord bij de mensen om u heen. En soms wilt u uw vraag stellen aan een deskundige. Het is goed om te weten dat er deskundige mensen in de buurt zijn als u vragen heeft. Met uw vragen kunt u terecht bij de medewerkers van het CJG. Samen met u gaan zij op zoek naar een antwoord of oplossing. Als daarbij specialistische hulp nodig is, kan het CJG die voor u inschakelen.

U kunt het CJG bereiken op telefoonnummer 040-2241532 op werkdagen tussen van 10.00 tot 16.00 uur of via e-mail [email protected].

Wilt u meer informatie over ontwikkeling, opvoeden en opgroeien? Bezoek de website van het CJG.