Kinderparticipatie

We willen graag dat kinderen zich goed kunnen ontwikkelen en daarin niet gehinderd worden door de financiële situatie van hun ouder(s). We bieden een financiële ondersteuning van maximaal € 225,- per kind per kalenderjaar. Dit bedrag wordt verstrekt in natura en kan besteed worden aan de contributie van een sport, muziek, scouting en/of aan een schoolreisje. Het is bedoeld voor maatschappelijke activiteiten met een sportief, educatief of cultureel karakter. De keuze is uiteindelijk aan de ouder(s)/het kind waar het bedrag aan besteed wordt.

Voor wie?

De regeling is bedoeld voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 17 jaar uit gezinnen met een inkomen tot maximaal 110% van de geldende bijstandsnorm. Deze regeling geldt voor de drie A2-gemeenten; Cranendonck, Heeze-Leende en Valkenswaard.

Hoe kunt u Kinderparticipatie aanvragen?

  • Vul het aanvraagformulier in. Dit formulier kunt u downloaden of telefonisch opvragen. Bel dan van maandag tot donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur naar telefoonnummer (040) 208 35 31.
  • U kunt het aanvraagformulier bij het gemeentehuis in de brievenbus doen, of sturen naar gemeente Valkenswaard, afdeling Werk en Inkomen, Antwoordnummer 26, 5550 WB Valkenswaard.
  • U kunt de aanvraag op ieder moment in het lopende kalenderjaar indienen.
  • Na ontvangst van uw aanvraagformulier nemen wij contact met u op.