Sociaal Team

Sociaal Team Heeze-Leende

Het Sociaal Team is er voor alle inwoners van de gemeente Heeze-Leende.

  • Heeft u een vraag waar u zelf niet uitkomt en weet u niet waar u terecht kunt?
  • Wilt u wat meer mensen ontmoeten bij een kopje koffie of thee? 
  • Zorgt u voor een zieke partner of familielid en valt deze zorg u (soms) wat zwaar? 
  • Maakt u zich zorgen over uw buurvrouw?
  • Heeft u een goed idee voor uw wijk?
  • Wilt u uw buurtbewoners ondersteunen?

U kunt hiervoor terecht bij het Sociaal Team. Wij zoeken samen met u naar een oplossing, eventueel met hulp van familie, vrienden, buren, vrijwilligers en/of gespecialiseerde hulp. 

Wie zitten er in het Sociaal Team?

Het Sociaal Team is een samenwerking tussen Wmo-consulenten, wijkverpleegkundigen, een welzijnswerker, een maatschappelijk werker, een medewerker uit de geestelijke gezondheidszorg, een MEE-consulent en een consulent Werk en Inkomen.

Hoe werkt het Sociaal Team?

Als uw vraag binnenkomt bij het Sociaal Team, dan neemt een medewerker van het Sociaal Team contact met u op om een afspraak te maken voor een keukentafelgesprek. Het keukentafelgesprek vindt bij u thuis plaats of ergens anders als u dat liever heeft. Het gaat erom dat het een plek is waar u zich prettig voelt. Het keukentafelgesprek is bedoeld om een goed beeld van uw situatie te krijgen. De medewerker van het Sociaal Team zal vooral naar u luisteren en vragen stellen. Daarna gaat u samen op zoek naar oplossingen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar wat u nog wél kan en wordt onderzocht of uw familie, buren of vrienden u kunnen helpen. Ook worden de mogelijkheden bij algemene of welzijnsvoorzieningen in kaart gebracht. Wanneer blijkt dat u professionele ondersteuning nodig hebt, dan ontvangt u na het gesprek een ‘beschikking’ van de gemeente waarin staat welke zorg/ondersteuning u krijgt. Het Sociaal Team kan u helpen bij het zoeken van een geschikte zorgaanbieder.

Voor het keukentafelgesprek kunt u uw mantelzorger, een familielid/vriend uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn. Is er niemand in uw omgeving die u hiervoor wilt vragen, dan kun u een vrijwillige cliëntondersteuner vragen bij het gesprek aanwezig te zijn. Bij de uitnodiging voor het keukentafelgesprek vindt u een lijst met namen van deze vrijwilligers.

Hoe kunt u het Sociaal Team bereiken?

U kunt het Sociaal Team bereiken op telefoonnummer: 040-2241455 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur) of per e-mail: [email protected].

Archief