Trouwen

Trouwen in Heeze-Leende: bijzondere locaties en bijzondere trouwambtenaren.

Bijzondere locaties

Wanneer u er als bruidspaar voor kiest om in de gemeente Heeze-Leende te trouwen, dan kan dat op één van de vijf unieke en bijzondere trouwlocaties. Trouw in de mooie trouwzaal van het gemeentehuis of op het romantische Kasteel Heeze, spreek uw jawoord uit te midden van de kunst in Villa des Beaux Arts, middenin de natuur in Golden Tulip Jagershorst of in een boomhut (Kaban) bij Kapellerput. Ook is het mogelijk om uw eigen gewenste droomlocatie als trouwlocatie te kiezen.

De trouwlocaties hebben alle nog meer te bieden dan bovengenoemde voorbeelden. Lees meer informatie over de zeven trouwlocaties in Heeze-Leende:

Bijzondere trouwambtenaren

De mooiste dag van uw leven. Uw huwelijksdag wilt u zich graag zo herinneren. Daarom vinden de trouwambtenaren van de gemeente Heeze-Leende, of BABS-en zoals ze zichzelf noemen (Buitengewoon Ambtenaren Burgerlijke Stand), hun ambt ook zo bijzonder en voeren zij dit met zoveel plezier en inzet uit.

De trouwambtenaren van gemeente Heeze-Leende; Mariolande Ikink, Viola Majoie,Marianne Verstappen, Ans Damen coördinator huwelijken, Ankie van Ettro, Ger Geurts, Kirstine Sturkenboom en Netty Lens.

De trouwambtenaren van gemeente Heeze-Leende; Mariolande Ikink, Viola Majoie, Marianne Verstappen, Ans Damen (coördinator huwelijken), Ankie van Ettro, Ger Geurts, Kirstine Sturkenboom, Josephine Aerts en Netty Lens.

"Het is een eer om als babs zoveel verschillende mensen te mogen ontmoeten en even heel betrokken te mogen zijn bij deze mooie dag in hun leven; hun huwelijk. De uitdaging is om de toespraak die sfeer mee te geven die het aanstaande bruidspaar uitstraalt zodat zij zichzelf blijvend herkennen in de toespraak die zij als begeleiding bij hun jawoord over zich uitgesproken horen.”

Het verhaal van het bruidspaar is natuurlijk het allerbelangrijkste. In een gesprek leren de trouwambtenaar en het bruidspaar elkaar kennen en bereiden samen de huwelijksceremonie voor.

“Met een bruidspaar dat ik ga trouwen heb ik van te voren een uitgebreid gesprek, waarin we alles bespreken van hun ontmoeting tot de organisatie van de ceremonie en alles wat zij verder aan mij kwijt willen over elkaar en zichzelf. Zo krijg ik een goed beeld van het paar en kan ik een persoonlijke en op hen toegespitste toespraak schrijven. Niet zelden volgen nog wat telefoontjes of mailtjes, om de puntjes op de i te zetten, van beide kanten.”

Ook de ceremonie wordt besproken. Misschien willen de bruid en bruidegom elkaar toespreken tijdens de ceremonie? Is er een gast die een gedicht wil voordragen? Of is er een wens om live muziek te laten horen? Er is alle ruimte voor eigen inbreng.

“De gesprekken met de aanstaande bruidsparen maken het werk van de babs heel bijzonder. Even heel dicht bij een ander mens mogen komen om hun persoonlijke overwegingen te mogen delen en dan om te mogen zetten tot een toespraak; dat maakt het werk van de babs tot een unieke en eervolle taak.”

En als de grote dag dan eindelijk is aangebroken, begint deze met een huwelijksceremonie, die helemaal op het bruidspaar is toegesneden en daardoor een mooi begin vormt van een onvergetelijke huwelijksdag!

“Op de grote dag maken we van de huwelijksceremonie een feestelijke gebeurtenis, waar wordt gelachen, maar ook wel eens een traantje wordt weggepinkt. En als ik dan achteraf hoor dat het bruidspaar van de ceremonie heeft genoten en zichzelf heeft herkend in mijn toespraak, dan heb ik mijn taak goed volbracht.”

Coördinator Ans Damen voert het eerste gesprek met ieder aanstaand bruidspaar.
Coördinator Ans Damen voert het eerste gesprek met ieder aanstaand bruidspaar.

"Het is geweldig om op deze manier een bijdrage te mogen leveren aan een belangrijke dag in het leven van 2 mensen. Ik zie dit dan ook als een ere-ambt, waar ik mij met veel enthousiasme bij ieder nieuw bruidspaar weer voor inzet!”

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de procedure of over de prijzen van de trouwlocaties? Klik naar het product ‘Huwelijk’. Hier leest u alles over de gang van zaken en wat je bijvoorbeeld nodig hebt.