U & de overheid

MijnOverheid: uw persoonlijke website voor overheidszaken

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid biedt toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar.

Wilt u uw post van de overheid liever digitaal ontvangen? Dat kan met de Berichtenbox van MijnOverheid. In uw persoonlijke Berichtenbox ontvangt u berichten over uw toeslagen, uw kinderbijslag, betaalspecificaties van uw WW, of het verlopen van uw rijbewijs of APK. Als er nieuwe berichten voor u zijn, ontvangt u automatisch een e-mail.

Op MijnOverheid ziet u in één oogopslag welke persoonlijke gegevens de overheid van u heeft vastgelegd. Zo kunt u controleren hoe u bij het Kadaster, WOZ of Basisregistratie Personen geregistreerd bent. Klopt er iets niet, dan ziet u waar u terecht kunt om het aan te passen.

Ook kunt u de status van uw lopende zaken bij de gemeente bekijken. Hoe staat het bijvoorbeeld met de aanvraag van uw bouwvergunning, kapvergunning of parkeervergunning?
Steeds meer overheidsdiensten maken gebruik van de Berichtenbox, Persoonlijke Gegevens en/of Lopende Zaken van MijnOverheid. Al een miljoen Nederlanders kent het gemak van MijnOverheid. Ervaar het zelf en log in met uw DigiD op mijn.overheid.nl.

DigiD

Bij gemeente Heeze-Leende kunt u inloggen met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht. Meer informatie over DigiD.

Bereken uw recht

Welke regelingen zijn er allemaal? Kom ik er voor in aanmerking? Op de website www.berekenuwrecht.nl kunt u het zelf uitrekenen. De website is een initiatief van Nibud en Stimulansz.

Last van de overheid

Ervaart u in uw contact met de overheid onnodige bureaucratische rompslomp? Meld het bij het meldpunt. Elke melding wordt opgepakt.
Informatie:  www.lastvandeoverheid.nl.

Nationale Ombudsman

De overheid is er voor u. Maar soms ervaart u dat niet zo. Bijvoorbeeld wanneer de procedures en regels te ingewikkeld zijn. En als u er dan over klaagt bij de overheid, krijgt u geen gehoor. In zo’n situatie kunt u terecht bij de Nationale Ombudsman.
Informatie:  www.ombudsman.nl.